Uzakdoğu Dekorasyonunun Temel Amacı Nedir?

Uzakdoğu Dekorasyonunun Temel Amacı Nedir
Uzakdoğu Dekorasyonunun Temel Amacı Nedir

Uzakdoğu Dekorasyonunun Temel Amacı Nedir? Dekorasyonda uzakdoğu dekorasyonunun temel amacı, kullanıcının iç huzurunu yansıtan bir yaşam alanı kurgulamak ve dikkatini dağıtacak detayları en aza indirmektir.

Uzakdoğu Dekorasyonunun Temel Amacı Nedir? Zen felsefesinin temel ilkesi şimdiki ana odaklanmak, duygu ve düşüncelerimizin farkında olmaktır. Bu şekilde kaygı ve endişeden arınmış bir zihin durumuna ulaşabiliriz. Feng Shui’nin amacı, çevremizdeki nesnelerin enerjileri ile kendi enerjimiz arasında bir denge oluşturmaktır.

Bu hedeflere ulaşmak için dekorasyonda doğal malzemeler kullanmak önemlidir. Doğal ışık kullanımı, bitki ve su özellikleri çok önemlidir. Ayrıca kullandığımız mobilya ve objeler sade ve işlevsel olmalıdır. Dekorasyon dağınık olmamalı ve yaşam alanı düzenli olmalıdır. Parlak ve sıcak renklerin kullanımı Feng Shui’de önerilmez çünkü aşırı aktif kabul edilirler. Beyaz, siyah, mavi ve yeşilin kullanımı tercih edilmiştir. Her iki felsefede de en önemli olan, içinde rahat edebileceğimiz, kendimizi huzurlu hissedebileceğimiz bir yaşam alanı oluşturmaktır.

Uzakdoğu Denilince Akla İlk Gelen Sadeliktir

Uzak Doğu denilince akla ilk gelen sadeliktir. Yaşam alanının sadeliği, mimari detayların sadeliği, süslemelerin sadeliği bize huzur veriyor. Çin ve Japon kültüründe doğa çok önemlidir Ayrıca Çin ve Japon kültüründe doğa çok önemlidir. Bu nedenle yaşam alanlarında çok fazla doğal unsur görüyoruz. İç dekorasyonda bambu, kağıt ve taş kullanımı oldukça yaygındır. Uzakdoğu kültürlerinde “az çoktur” düşüncesi çok önemlidir. Bu nedenle yaşam alanlarının dekorasyonu, detaylar kafa karıştırmayacak şekilde yapılır. Bu şekilde iç huzurun sağlanması hedeflenir. Çin ve Japonya’da ahşap ve taş gibi doğal malzemelerin kullanımı oldukça yaygındır. Ayrıca bu malzemelerin doğal hallerinde kullanılması tercih edilmektedir. Uzakdoğu kültürlerinde de renk kullanımı oldukça önemlidir. Kullanılan renkler çoğunlukla yumuşak ve doğaldır. Parlak ve güçlü renklerin kullanımından kaçınılır. Sonuç olarak Uzakdoğu’da yaşam alanlarının dekorasyonunun iki ana felsefeye dayandığını söyleyebiliriz: Feng Shui ve Zen. Bu iki felsefe iç huzuru yaşam alanlarımıza taşımayı amaçlar. Bu kültürlerde doğal malzeme ve renklerin kullanımı oldukça yaygındır. İç huzuru sağlamak için parlak ve güçlü renklerin kullanımından kaçınılır. Evlerimizde sağlıklı bir denge yakalayabilmek için mekanlarımızın her köşesinde ahengi sağlamak önemlidir.

 

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Related Posts

SU KAÇAĞI TESPİTİ

Su kaçağı aslında kolaylıkla anlaşılabilir. Oturduğumuz yerlerin duvarlarında veya zeminlerinde kabarmaların, damlamaların olması, küfün oluşturduğu siyahlıklar ve nem,…