Regl Geciktirici İlaçlar Nelerdir, Kimler Kullanamaz? Adet geciktirici ilaçlar, Adet dönemini geciktirmek isteyen kadınların imdadına yetişir.
Regl Geciktirici İlaçlar Nelerdir, Kimler Kullanamaz? Adet kanamalarının bazen tatil ya da balayı gibi zamanlara denk gelmesi kadınların sosyal yaşamında büyük bir sorun oluşturabilmektedir. Bu durumlarda kadınlar adet dönemlerini ertelemeyi tercih ederler.
Adet Geciktirme Hapları Ne Zaman Alınmalıdır?
Adet döneminiz gelmeden 2 gün önce kullanılmalıdır. Farklı çeşitleri olan bu ilaçlardan bazılarını günde 2 defa ve günde yaklaşık 3 defa kullanmak yeterlidir. Bu ilacı kullanırken doktorunuz kontrollü bir şekilde, gerekirse 10 günü geçmeyecek şekilde daha uzun süre kullanmalıdır.
Ertelenen İlaç Kullanıldıktan Kaç Gün Sonra Erkek Dönemi Başlar Mı?
Gecikmeli ilaç kesildikten yaklaşık 2-3 gün sonra kanama olur. İlacın kesilmesinden sonraki iki adet döneminde, artan kanama ve ağrı hissi yaşayabilirsiniz.
Adet Döneminin Gecikmesi Riski Var Mı?
Adet dönemini geciktirmek için kullanılan ilaçların vücuda yan etkisi yoktur ancak ilaçlar vücudun doğal dengesinde değişikliklere neden olduğu için çok sık değil yılda en fazla iki kez kullanılması önerilir.
Regl Belirtileri (Adet)
Adet kanaması (adet kanaması), vücudun rahim içi tabakasında oluşan dokuların kanla alınması anlamına gelir. Giren kan doğrudan rahimden gelir. Rahim zarındaki döküntüler adet kanındaki oluşumlardır. Bu oluşumlar her adet döneminde kan yoluyla kadın vücudundan atılır. Rahim duvarının kalınlaşması ile adet kanaması giderek azalır. Adet kanı sayesinde rahim içi de temizlenir. İnsanlar adet kanının kirli kan olduğunu söylüyorlar. Ancak uzmanlar bu bilgilerin yanlış olduğunu iddia etmekte ve adet kanı sayesinde rahim içinin temizlendiğini vurgulamaktadır. Menstrüasyon sayesinde uterus tamamen steril hale gelir.
İşte adet belirtileri: gerginlik, kramplar, akne, göğüslerde hassasiyet, baş ağrısı, sırt ağrısı, şişkinlik, ruh hali değişimleri.
Regl Geciktirme İlaçlarını Kimler Kullanamaz?
Uzmanlara göre; Bu ilacın bilinen önemli bir yan etkisi olmamasına rağmen bazı kişiler bu ilaçları kullanmamalı. İşte o kişiler; karaciğer bozukluğu olan kadınlar adet gecikmelerini kullanmamalıdır. Daha önce felç geçirmiş kadınlarda da kullanılmaması önerilir. Menstrüasyonu geciktiren ilaçların olası yan etkileri şunlardır; adet kanamasının miktarında değişiklik, vücudun şişmesi, memelerin şişmesi.