Oyunculuk eğitimi nasıl alınır merak ediyorsanız, alaylı ve okullu arasındaki farkın belirlenmesi konusunda bilgi edinebilirsiniz.
Konservatuvar eğitimi ve sahne sanatları bölümlerinde eğitim almak oyuncu olmak için gereken eğitim deneyiminin temelidir. Oyuncular ve oyuncuların hocaları bu kurumlarda yetişir. Mükemmel bir eğitim süreci olan konservatuvar eğitiminde sanatla iç içe bir yaşam başlar.
Bu eğitim sonrası birçok kişi tiyatro ve TV dünyasına adım atar. Ancak okul okumadan da çeşitli özel kurslara giderek eğitim almak mümkün olmaktadır. Bu eğitimlerle temel oyunculuk bilgileri oluşturulur ve oyuncu adayının az da olsa bir birikime sahip olması sağlanır.
Oyunculuk Eğitiminde Neler Var?
Oyunculuk eğitiminde sağlam bir temeli oluşturmak için bu mesleği ne kadar istediğinize karar vermelisiniz. Konservatuvar eğitimi oldukça önemlidir. Çünkü şan eğitiminden sahne deneyimlerine kadar birçok eğitim, oyunculuk lisans eğitiminde öğrenilir.
Oysa sınırlı zaman diliminde deneyimlenen oyunculuk eğitiminde bu tür imkanlardan yararlanmak oldukça kısıtlıdır. Bu yüzden eğitim konusunda bu işin aslı olan konservatuvar ciddi bir önem kazanır. Diğer yandan bakacak olursak, oyunculuk eğitimi konusunda başlangıç yapmak isteyen herkes için zaman geç değildir.
MEB Onaylı Oyunculuk Kursları
Genelde MEB onaylı oyunculuk kursları tiyatrolar için önemlidir. Çocuk tiyatrosu ve amatör tiyatro topluluklarında çalışan kişiler bu kurslara katılarak eğitim alabilir. Ancak kendilerini geliştirmek için sürekli sanatsal etkinliklere katılmak ve oyunculuk kursunda deneyimli eğitmenlerden bilgi almak gerekir.
Kurs sonunda yazılı ve uygulamalı sınavlar yapılır. Bu sınavların değerlendirilmesi ile birlikte, aday başarılı olursa MEB onaylı bir diploma alır. Başarısız olursa yeniden kursun düzenlediği sınava girerek belgeyi almaya hak kazanabilmek için sınava girer. MEB onaylı oyunculuk kursları büyükşehirlerde her zaman ilgi görür. Ancak mesleki açıdan işe yerleştirme gibi durumlar bu kurslarda yer almaz.