Diyet Yaparken Sık Sık Yapılan Hatalar Nelerdir? İlkbahar mevsiminin gelmesi ile tatile çıkılmadan evvel hızla kilo verme isteği, yanlış diyetlerin uygulamalarını da beraberinde getirmektedir
Diyet Yaparken Sık Sık Yapılan Hatalar Nelerdir? Yapılması gereken diyetlerin kulaktan doğma bilgiler ile değil de her insanın metabolizmasının farklı olduğundan dolayı kişiye özel olması gerektiği kavranmalıdır. Uzun bir zaman içerisinde aç kalmak yahut da tek tip beslenme çeşidi tercih edilerek, çabuk kilo verileceğini zannetmek, sağlık sorunlarına da sebep olabilmektedir.
Açlık Süresine Dikkat Etmek
Kilo verme aşamasının en hızlı şekilde olmasını düşünen insanların yaptığı en büyük hata, ya öğün atlamak yahut ta uzun süre aç kalmaktır. İnsanların yemek yediklerinden sonra metabolizmaları harekete geçmektedir. Aynı zamanda giydiği besinleri sindirebilmek için de enerji harcamaktadır. Hiç yemek yememek yahut ta günde sadece bir ya da iki öğünle yetinmek, insan metabolizmasını yavaşlatmaktadır.
Hızlı bir şekilde kilo vermek adına gerçekleştirilen bu uygulamalar, ters tepki yapmaktadır. Oluşan ters etki sayesinde de kişinin kilo vermesi engellenmektedir. Kilo vermek isteyenlerin öğün atlama yerine öğünlerinde tercih edilen besin çeşitliliğini değiştirmesi, kilo kayıpları açısından çok daha faydalı olacaktır. Aslında sağlıklı doğru tercih edilen yiyeceklerle de zayıflığına bilmektedir.
Ekmeğin Beslenme Programından Çıkarılması
Ekmek ile birlikte karbonhidrat içeren besinlerin aşırı derecede tüketilmesi, zayıflama temelli diyetlerde önerilmemektedir. Bunun yanında, ekmeğin diyet listesinden tamamıyla çıkartılması da, olumsuz neticeler doğurabilmektedir. Beslenme zincirinden çıkartılan mı ekmek yerini farkında olmadan, ya makarnaya ya bulgura yahut ta bunlara benzeyen karbonhidrat gruplarına terk edebilmektedir.
Ekmekle beraber tüm karbonhidrat besinlerin beslenme zincirinden çıkartılması da, kas kayıplarının riskini beraberinde getirmektedir. Aslında dikkat edilmesi gereken şey, ekmek yahut ta diğer tüm karbonhidrat besinlerinin tüketim oranı ve miktarıdır. Başta karbonhidrat içerikli ekmek olmak üzere, her şeyde karar oldukça öneme haiz bir konudur. Kararında bırakmak gerekmektedir.
Şeker Yerine Meyve Yemek
Tüm meyve çeşitleri, oldukça fazla miktarlarda şeker içermektedirler. Meyve tüketiminde porsiyon kontrolü de oldukça önemlidir. Gün içinde kontrolü yapılan tüketim, beraberinde metabolizma için ihtiyaç duyulan, hem karbonhidrat hem vitamin hem de minareli sağlamaktadır. Antioksidan miktarı meyvelerde yüksek olduğundan dolayı, insan metabolizmasını hızlandırmaktadır. Bu da rahatsızlıklara karşı koruma oluşturmaktadır. Gün içinde ara öğünde yahut ta ana öğünün hemen peşinden tüketilmesi kilo artışının ana nedeni sayılmaktadır.