Çalışma İsteğinizi Arttıracak Öneriler Nelerdir?

Çalışma İsteğinizi Arttıracak Öneriler Nelerdir
Çalışma İsteğinizi Arttıracak Öneriler Nelerdir

Çalışma İsteğinizi Arttıracak Öneriler Nelerdir? İnsanların en sık yaşadığı sorunlardan birisi de istiyorum ama yapamıyorum; o masanın başına geçerek kitapları elime almak istemiyorum, ödevlerin başına bir türlü oturamıyorum, durumudur sanırım. Peki, insanlık Mars’a gitmeyi ve orada kalmayı düşünürken, sizin sadece istiyorum ama yapamıyorum durumuyla mezara kadar gitmeyi mi planlıyorsunuz?

Çalışma İsteğinizi Arttıracak Öneriler Nelerdir? Çalışma isteği ayağınıza gelmeyecek ve şimdi size tembelliğin, miskinliğin bir türlü çalışmaya başlayamamanın üstesinden gelecek yöntemlerden bahsedeceğim.

Sebep Sonuç İlişkisi

Kimse sebepsiz bir yere bir işi yapmak istemez. Ders çalıştığınızda ya da bir proje üzerinde çalıştığınızda sonucu net olarak görebiliyorsanız baştaki sürece katlanma gücü kazanırsınız. “Bir ömür eşeklik edeceğine belli bir dönem ineklik et.” hayat da tam olarak böyledir. Tabağındaki domatesi hayal edebilenler yani işin sonunu hayal edebilenler çukuru kazmakta, elleri çamur içinde üstünün başının batmasında bir sakınca görmezler. Çünkü çektiklerinin başlangıçta sadece bir süreç olduğunu çok iyi bilirler.

Film İzlemeye Üşenenler

İnsanların ders çalışmaya üşenmesi çok yanlış bir tabirdir. Nedir doğrusu peki? “Üşengeçler her zaman bir şeylere karşı üşenirler. “Bununla ilgili bir örnek verelim. Bir dizinin ya da filmin başından 3-4 saat kalkmadığınız mutlaka olmuştur. İzlemek istediğiniz filmin bütün konuşmalarını önce kâğıda yazmanız gerekecek ve ardından bütün diyalogları yazdığınızda o filmi seyredebileceğiniz size söylense bu sistemi gerçekleştirerek kaç tane film izlemiş olurdunuz acaba? Ya da bundan sonra kaç tane film izlemek isterdiniz? Muhtemelen birkaç tane dizi ya da film ile sınırlı kalırdınız. Çünkü bunu yapmak ciddi bir emek ve eylem gerektiriyor. Yani derse, projeye çalışmaya üşeniyorum diyerek kendinizi korkutmayın. Her şeye çalışkan olup derse üşengeç olunmaz. Hayatınız boyunca genellikle eylem getirmeyen şeyleri alışkanlık ve davranış haline getirdiğimiz için eylem gerektiren bir durumla karşılaştığımız zaman afallıyoruz. Ama hayatınızı ancak eylem gerektiren şeylerle doldurdukça insan olduğunu hissedebilirsiniz.

Harekete geçtiğiniz her an sizin için dolu bir gün tamamlanmış olacaktır. Hareket eylemi her zaman sizleri hastalıklardan da korumaktadır. Depresyon hakkında yapılan araştırmalara bakıldığında eylemsizlik sonucu ortaya çıktığı belirtilmiştir.

 

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Related Posts
Read More

Tiyatro Oyunculuğu

Bilindiği gibi son dönemlerin en gözde işleri arasında bulunan ve aslında bir hevesle başlanmış olan tiyatro oyunculuğu sizleri…