Hamileliğin ilk depolanan ve hamilelik süresince kullanılmayan yağlar ise; doğumdan sonraki , emzirme döneminde anne için gerekli olan enerji ihtiyacını karşılamak için kullanılır.Bu nedenle hamilelik boyunca sağlıklı ve dengeli beslenmek aynı zamanda olası bir düşük yada erken doğumu da önleyecektir. Kadında için çok önemli bir detay hatta bazen kabus haline dönüşen hamilelikte kilo alımı ve sağlık annenin yaşam tarzı ile esintilidir. Hamilelik süresince fazla kilo almak akabinde sağlıkla ilgili birtakım problemler yaşamanıza neden olabilir. Özellikle basenlerde göbekte ve kolların uyluklarına üst kısmında biriken yağ dokusunun doğum sonrası geri dönüşü çok zordur.
Hamilelikte Depolanan Yağlar Vücuttan Nasıl Atılır?
Anne adaylarının hamilelik süresince aldığı kilolar anne ve bebek arasında ayrı bir şekilde paylaşılırken ilk aylarında annede depolanan yağlar ve hamileliğin ortasında ise besin depolanması en yüksek seviyeye ulaşmaktadır. Bebeğin büyümesi ise hamileliğin son 10 haftasında olacağı için özellikle bu sürecin son dönemlerinde bebeğin daha sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için, ihtiyaç duyulacak enerji ve ve plasental büyümesi ile, kan yapımında da hızlanma görülmektedir. Bu da annenin bebek emzirmede gerekli enerjiyi kullanmasını kolaylaştıracaktır.
Doğumdan Sonra İdeal Kiloya Dönme Süreci
Hamilelikte kilo almak normaldir Doğumdan sonra ideal kiloya dönme sürecine gelince hamileliğin ilk aylarında depolan yağlar annenin bebeği emzirme dönemecinde enerjiye dönüşmesi ile doğumdan 1 ya da 2 hafta sonra 8–9 kilo kaybedilmektedir. Doğumdan 4–6 ay sonra ideal kilonuzadönersiniz. Fakat vücudunuz su topladıysa halk dili ile hamileliliğin son dönemlerinde vücudunuzda ödem biriktiyse doktorunuza başvurmanız gere kebir.