Açık Kalp Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır?

Açık Kalp Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır?
Açık Kalp Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır?

Açık kalp ameliyatı nedir? Nasıl yapılır? Kalp, vücudumuza kan pompalayan kaslı bir organdır. Kalbin büyüklüğü kişiye, yaşa ve cinsiyete göre değişir.

Açık kalp ameliyatı nedir? Nasıl yapılır? sorusu en çok araştırılan hastalıkların başında gelmektedir. Kalbin beslenmesini sağlayan iki büyük damar vardır; Bu damarlardan biri sağ koroner arter, diğeri ise sol koroner arterdir. Sol damar ikiye ayrılır; Bu dallardan biri kalbin ön yüzünü, diğeri ise arka yüzünü besler. Bu arterler tıkandığında kalp krizi meydana gelir. Bu damarların çapı ortalama 1-2 milimetredir.

Kalp, iki kulakçık ve karıncık adı verilen iki odadan oluşur. İki kulak kapalı; Benzer şekilde, iki ventrikül arasındaki boşluk da kapalıdır. Bazı kişilerde kulakçıklar veya karıncıklar doğuştan açık olabilir ve bu durumu düzeltmek için ameliyat gerekebilir. Kulakçıklar ile karıncıklar arasında sağda ve solda kapakçıklar bulunur. Bunlardan biri 2 yapraklı, diğeri 3 yapraklıdır.

Açık Kalp Ameliyatı Nedir?

Açık kalp ameliyatında göğüs kemiği kesilerek açılır. Böylece kalbi ve akciğerleri destekleyen bir cihaz takılır. Bu nedenle açık kalp ameliyatı olarak tanımlanan ameliyat süreci günümüzde en sık koroner arter hastalıklarının tedavisinde uygulanmaktadır. Bununla;

  • Kalp ritmi problemlerinin tedavisinde
  • Kalpteki deliklerin tedavisinde
  • Doğuştan kalp sorunlarının tedavisi
  • Kalp kapakçıklarında oluşan darlık ve kalp yetmezliği problemlerinin tedavisinde
  • Büyük atardamarların deformasyon, balonlaşma veya yırtılma problemlerinin tedavisinde

Açık Kalp Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Açık kalp ameliyatı öncesinde hasta teşhis ve muayene sürecinden geçer. Vücutta gerekli dezenfeksiyon sağlandıktan sonra hasta ameliyathaneye alınır. Kalp ameliyatı yaklaşık 3 ila 4 saat sürer. Açık kalp cerrahisinde kalp ve akciğerler için ek bir cihaz kullanılabilir veya kalp çalışırken ameliyat yapılabilir.

Açık kalp ameliyatı sürecinde tüm risk faktörleri değerlendirilir ve gerekli önlemler alınır. Ameliyattan sonra ventilatöre bağlanan hastalar yaklaşık 4-6 saat sonra uyanırlar. Açık kalp ameliyatlarında yoğun bakım süresi minimum 24 saattir.

Açık Kalp Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Her cerrahi müdahalede olduğu gibi açık kalp cerrahisinde de bazı risk faktörleri vardır. Dolaşım sistemi ve kardiyovasküler sistem oldukça karmaşık ve birbiriyle ilişkili olduğundan diğer cerrahi işlemlere göre daha riskli bir ameliyattır.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Related Posts

Bahar Yorgunluğu

Kış aylarından yaz mevsimine geçiş esnasında birçoğumuzun şikâyet ettiği bir durumdur bahar yorgunluğu. Vücudumuz bu yeni mevsime hazırlanırken…